top of page
Yazarın fotoğrafıAyhan KIZILTAN

DÖNEMİN ABD ANKARA BAŞKONSOLOSU JANE HOWELL’IN GÖZLERİ MTSO HABER GAZETESİNE TAKILDI…

Güncelleme tarihi: 6 Haz




Ayhan Kızıltan, ben@ayhankiziltan.com, Mersin 05 June 2024


Zaman zaman Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığım sırasında yaşadığım ilginç olayları da anlatacağım demiştim.

İşte bunlardan birini aşağıda okuyabilirsiniz...

Kaynak:

19 Kasım 2021 tarihinde dönemin Ankara Başkonsolosu Bayan Jane Howell beraberinde Adana Konsolosluğu Ekonomi İşleri Müdürü Reaz Mehdi ve Ekonomik İşler Uzmanı Mutlu Sevindik ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odasını ziyarete gelip bölgemiz üzerine fikir alış verişinde bulundu.

Dikkatimi çekti, benimle konuşurken gözleri sürekli önündeki sehpaya takılıyordu; merak edip sordum: “Neye bakıyorsunuz sayın Başkonsolos?”

O arada yanında oturan Mutlu Beye eğilip bir şeyler söyledi.

Mutlu Bey önlerindeki sehpada duran MTSO Haber Gazetesinin 14-27 Kasım 2021 tarihli 417. Sayılı nüshasını göstererek; “Sayın Başkan Kızıltan bu gazeteyi özellikle ben göreyim diye mi önüme koydurttu” diye soruyor Başkonsolosum dedi.

Gazete başlığı şuydu: “KIZILTAN: KKTC’NİN TANINMASI İÇİN DİPLOMASİ SEFERBERLİĞİ ŞART”.

İlgi çekmeyecek bir başlık değildi doğrusu.

Bir gülüşme oldu; “MTSO Haber Gazetesinin bu haftaki sayısı bu; yayınlarımızı konuklarımız okusun diye sehpalara sürekli bırakırız. Bu sayı da size denk geldi Sayın Başkonsolos” dedim ve yine gülüşmeler.

İsterseniz size vereyim gazeteyi götürün” dedim gülümseyerek.

Teşekkür ederim, ben Mutlu Beye gazeteyi almasını söyledim zaten. Büyükelçimize götürüp göstereceğim” diye yanıtladı.

Gazetenin o sayısı MTSO olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptığımız ziyaretin ardından basılmıştı ve oradaki temaslarımızda öne çıkan konuların değerlendirmeleri yazılmıştı.

Ticaret ve Sanayi Odaları hem ticaret, hem sanayi, hem kültür-sanat ve hem de DİPLOMASİ içerir.

Yeri geldiğinde TAŞI GEDİĞİNE KOYACAKSIN!

1 comentario

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
Obtuvo 5 de 5 estrellas.

AYHAN KIZILTAN BAŞKANIM. BABANIZ BÜYÜK İŞ ADAMI REFİK KIZILTAN VE EVLATLARI OLAN SİZLER DAİMA ÜLKEMİZE KATKI VERDİNİZ PROJE, ÜRETİM, İMALAT, EN NİHAYETİNDE YERLİ VE YABANCI ALICILARA İHRACAT (SATIŞ ) YAPARAK MARKA VE TÜRK MALI ÜRÜNLERİNİZİN ÖVGÜ ALMASINI SAĞLADINIZ. BAŞIMIZ HER DARA DÜŞTÜĞÜNDE MERSİN TİCARET SANAYİ ODASINDA FİRMALARIMIZA ÇÖZÜM SUNDUNUZ. ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN VE EKİPİNİZDEN.

DOĞRUSUNU İSTERSENİZ FİRMALARIMIZA YAPTIĞINIZ ÖNDERLİK, YOL GÖSTERİCİ OLMAK, DESTEK VE BİLGİLENDİRMELERİNİZ MTSO AYDATLARINI ÖDERKEN BİZLERİN DUASINI DA ALDINIZ. İŞ DÜNYASINDA VE MTSO DA GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ KABİLİYETLERİNİZİ MİLLET VEKİLİMİZ OLDUĞUNUZDA DEVAM ETTİRECEĞİNİZE EMİNİZ. DEVLET BÜYÜKLERİMİZ VE SİYASİ PARTİLERDEN DE SİZİ ADAY GÖSTERMELERİNİ TEMENNİ EDİYORUZ.

TÜRKİYE DE BAŞARI VE YÜKSELİŞ SİZLER GİBİ ÜRETEN SANAYİCİ İŞ İNSANLARI İLE MÜMKÜNDÜR.

MEHMET EMİN KORMAZ

Me gusta
bottom of page